V Bosne zatkli ženu podozrivú z financovania islamistov v Sýrii a Iraku

Bosnianska polícia zatkla ženu podozrivú z finančnej podpory svojho manžela a ďalších občanov Bosny, ktorí sa pridali k bojovníkom Islamského štátu (IS) v Sýrii a Iraku, uviedli v stredu miestne úrady. Informovala o tom agentúra AP.

12.05.2021 20:01
debata (2)

Senu Hamzabegovičovú zatkli po jej príchode na letisko v stredobosnianskom meste Tuzla v utorok. Prokuratúra už oznámila, že pre 61-ročnú ženu, ktorá má bosnianske i švajčiarske občianstvo, bude požadovať väzbu. Čeliť bude obvineniam „z financovania teroristických aktivít“.

Podozrivá mala od roku 2013 posielať peniaze a iným spôsobom podporovať svojho manžela, ktorý bol na významnej pozícii v skupine islamistických bojovníkov, spresňuje AP. Doposiaľ neidentifikovaný muž zostáva na úteku.

Vo vyhlásení prokuratúry sa uvádza, že bosnianske tajné služby spolupracovali v prípade s kolegami v zahraničí už dlhšie obdobie.

Stovky obyvateľov Bosny sa v minulosti pridali k islamistickým bojovníkom v Sýrii a Iraku. Mnohých po návrate domov zatkli a desiatky sa stále nachádzajú v táboroch v Sýrii.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #Irak #bosna