Po covide cyklón. Tauktae si v Indii vyžiadal 21 mŕtvych

Najmenej 21 obetí na životoch a ďalších 96 nezvestných si vyžiadal silný cyklón, ktorý v pondelok večer zasiahol západnú časť Indie. S odvolaním sa na indické námorné sily o tom informovala agentúra AFP.

18.05.2021 09:20
Tauktae, india, cyklón Foto:
Zaplavené ulice Bombaja po vyčíňaní cyklónu Tauktae.
debata

Plavidlo s 273 ľuďmi na palube sa potopilo po tom, čo ho pri pobreží Bombaja zasiahli obrovské vlny. Cyklón Tauktae (barmská výslovnosť: tau'tä) sprevádzali silný vietor a obrovské vlny.

Indické ministerstvo obrany uviedlo, že z plavidla, ktoré prevádzkovala štátna ropná spoločnosť, sa podarilo zachrániť 177 ľudí. Pátranie po 96 nezvestných by malo pokračovať v rámci celého dňa počas „mimoriadne náročných podmienok na mori“.

Kolosálny cyklón Tauktae – najmohutnejší, aký zasiahol tento región za posledné desaťročia – si vyžiadal životy v štátoch Kérala, Góa, Maháraštra a Gudžarát. Silný vietor zničil množstvo chatrčí a vyvracal stromy a stožiare elektrického vedenia.

Cyklón sprevádzaný vetrom, ktorý v nárazoch dosahoval rýchlosť až 185 kilometrov za hodinu, zasiahol pobrežie Gudžarátu v pondelok večer. Úrady z nebezpečných oblastí evakuovali viac ako 200 000 ľudí.

vírus Británia Čítajte viac Británia sa otvára. Otestuje ju mutácia z Indie
debata chyba
Viac na túto tému: #India #cyklón