Po streľbe v centre Austinu zatkli podozrivého, po ďalšom pátrajú

Polícia v texaskom Austine zatkla jednu osobu v súvislosti so streľbou v centre mesta, po ktorej zostalo zranených 14 ľudí. Dvaja sú stále v kritickom stave. Policajné oddelenie potvrdilo, že pátra aj po ďalšom podozrivom, ktorý je na úteku.

13.06.2021 11:20
texas USA Austin streľba Foto: ,
Streľbe v texaskom Austine si vyžiadala 14 zranených.
debata

Zástupca polície Joseph Chacon uviedol, že streľba nastala v sobotu okolo 1:30 tamojšieho času na ulici, ktorá je známa vďaka početným barom a reštauráciám. Vyšetrovatelia pracujú s verziou, že incident vypukol „po hádke medzi dvoma skupinami“.

Chacon potvrdil, že obidvaja podozriví sú muži. Neprezradil však, či obaja aj strieľali. „Väčšina obetí boli nevinní okoloidúci. V súčasnosti však preverujeme všetky obete, aby sme zistili ich úlohu v incidente,“ dodal. „Naši policajti reagovali veľmi rýchlo a okamžite začali vykonávať opatrenia na záchranu životov,“ povedal.

Prezradil tiež, že šesť zranených priviezli do nemocnice samotní policajti, keďže na mieste vypukol veľký chaos, bolo náročné zvládnuť dav ľudí a dostať k zraneným sanitky. Tie napokon odviezli štyroch pacientov. Štyria zranení prišli do nemocnice sami.

Guvernér Greg Abbott sa v oficiálnom stanovisku poďakoval polícii a ďalším zložkám, ktoré zasahovali na mieste.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Texas #austin