Muž, ktorý v Taliansku zastrelil troch ľudí, spáchal samovraždu

Dve deti a jedného staršieho muža zastrelili v nedeľu v talianskom meste Ardea neďaleko Ríma. Páchateľovi sa po čine podarilo ujsť a zabarikádovať sa v byte, kde neskôr podľa všetkého spáchal samovraždu. S odvolaním sa na talianske úrady a správy miestnych médií o tom informovala agentúra AFP.

13.06.2021 16:37 , aktualizované: 20:01
taliansko streľba sanitka záchranári Foto: ,
Záchranári zasahujú po streľbe, ku ktorej došlo na ulici talianskeho mesta Ardea ležiaceho neďaleko Ríma v nedeľu 13. júna 2021.
debata (1)

Mario Savarese, starosta mesta Ardea, uviedol, že tragédia sa stala v obytnej štvrti, kde býval páchateľ aj jeho tri obete – dvaja bratia vo veku päť a desať rokov a 84-ročný muž.

Páchateľ, identifikovaný ako 35-ročný Andrea Pignani, sa po čine zabarikádoval vo svojom byte. Polícia s ním vyjednávala približne tri hodiny a pokúšala sa ho presvedčiť, aby vyšiel von.

Policajti napokon do bytu vtrhli a muža našli už bez známok života, informovala talianska agentúra ANSA, podľa ktorej sa zrejme zastrelil tou istou zbraňou, ktorú použil pri útoku.

Viaceré talianske média s odvolaním sa na výpovede svedkov uvádzali, že išlo o počítačového inžiniera, ktorý trpel duševnými problémami, a ktorý sa už v minulosti vyhrážal spáchaním násilných skutkov.

Strieľať začal do náhodných okoloidúcich, pričom zasiahol dvojicu bratov, ktorí sa hrali v parku a staršieho muža, ktorý tadiaľ prechádzal na bicykli. Starší muž zomrel priamo na mieste, zatiaľ čo bratia zraneniam podľahli po prevoze do nemocnice.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #streľba