Výbuch v Leverkusene má päť obetí

Počet obetí utorkového výbuchu v priemyselnom parku v nemeckom meste Leverkusen stúpol na päť. Záchranári totiž v štvrtok spod sutín spaľovne vyslobodili telá troch ďalších obetí. Podľa agentúry DPA to vo štvrtok oznámila miestna prokuratúra i polícia.

29.07.2021 20:22
Nemecko Leverkusen výbuch dym Foto: ,
Hustý čierny dym po výbuchu v areáli chemického závodu v nemeckom Leverkusene.
debata (1)

Dvaja ľudia sú naďalej nezvestní. Podľa záchranárov je už len malá nádej, že sa ich podarí nájsť živých.

Potvrdených je aj 31 zranených, uviedla DPA.

Podľa miestnej samosprávy vybuchli v areáli s chemickými závodmi v utorok dopoludnia nádrže s rozpúšťadlami. Došlo k tomu v časti, kde sa spracováva odpad. Po explózii začal horieť jeden zo skladov palív.

Príčina výbuchu zatiaľ nie je známa a objasní ju až ďalšie vyšetrovanie, ktorého výsledky podľa vyjadrenia policajného hovorcu nebudú tak skoro známe.

Polícia začala výbuch vyšetrovať v stredu ako prečin usmrtenia z nedbanlivosti. Okrem polície sú na mieste nešťastia aj zástupcovia úradov životného prostredia, experti postihnutej spoločnosti Currenta a kriminalisti. Pri vyšetrovaní okolností požiaru a výbuchu budú využité aj drony.

Vstup do areálu polícia povolila až dva dni po tragickej udalosti, pretože mala obavy z možného zrútenia budov, ktorých statika bola narušená, a tiež z kontaminácie priestoru toxickými chemikáliami.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #výbuch #Leverkusen