Muža, ktorý útočil neďaleko Pentagónu, vyradili z jednotiek námornej pechoty

Muža, ktorý v utorok útočil neďaleko budovy Pentagónu vo Washingtone, identifikovali ako 27-ročného Austina Williama Lanza zo štátu Georgia. Smrteľné zranenie pri tomto útoku utrpel jeden policajt, ktorého páchateľ dobodal nožom.

03.08.2021 17:33 , aktualizované: 04.08.2021 07:09
Pentagon útok police Foto: ,
Pri incidente neďaleko budovy Pentagónu vo Washingtone zahynul jeden policajt. Útočník ho dobodal nožom. 3.8.2021
debata (43)

Útočníka na mieste zastrelili príslušníci policajných zložiek.

Vyšetrovatelia sa teraz podľa agentúry AFP snažia zistiť motív útoku. Zaujíma ich aj prípadná duševná choroba či dôvod, prečo by sa chcel útočník zamerať na Pentagón alebo policajtov.

Podľa agentúry AP Lanz v októbri roku 2012 narukoval do americkej námornej pechoty, ale o necelý mesiac neskôr bol „administratívne vyradený“ a nikdy sa nestal „mariňákom“.

Incident sa odohral na nástupišti, ktoré je súčasťou tranzitného dopravného uzla, kadiaľ denne prejdú tisícky zamestnancov amerického ministerstva obrany.

Táto udalosť bola skúškou pre región, ktorý je v stave vysokej pohotovosti od udalostí zo 6. januára na Kapitole, kam vtedy vtrhol dav rozvášnených sympatizantov prezidenta USA Donalda Trumpa.

Vyšetrovaním Lanzovho prípadu sa zaoberá americká FBI, ktorá ubezpečila, že ohrozenie verejnosti po likvidácii útočníka pominulo.

Woodrow Kusse, náčelník Agentúry na ochranu síl Pentagónu, na tlačovej konferencii odmietol potvrdiť smrť policajta a ďalšie podrobnosti. Priznal, že došlo k útoku na policajta a k prestrelke. Kusse a ďalší predstavitelia bezpečnostných zložiek na tlačovej konferencii nechceli vylúčiť terorizmus ako motív činu alebo preň poskytnúť iné možné vysvetlenie.

43 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Pentagon