Po zrážke vlakov v Česku sú mŕtvi obaja strojvodcovia a jedna žena

Pri zrážke dvoch vlakov v západočeskej obci Milavče v Plzenskom kraji, ku ktorej došlo v stredu ráno krátko po 08.00 h, zahynuli traja ľudia, desiatky sú zranení. Obeťami sú po čelnej zrážke obaja strojvodcovia a jedna z cestujúcich žien. Informoval o tom spravodajský portál ČT24.

04.08.2021 09:01 , aktualizované: 11:42
debata (27)

VIDEO: Zrážka vlakov na Domažlicku.

Video

Išlo o zrážku rýchlika Ex 351 Západní expres, ktorý smeroval z Českej Kubice do Prahy, s osobným vlakom z Plzne do Domažlíc, približuje server Novinky.cz. Trať číslo 180 bude celý deň uzatvorená. Vlaky sa stretli na jednokoľajke.

Keďže ide o medzinárodný expres, ktorý jazdí z Plzne do nemeckého Mníchova, medzi zranenými je aj veľa cudzincov. Pomáhajú aj záchranári z Nemecka. Mŕtvy strojvodca, ktorý viedol expres, bol Nemec.

„S najväčšou pravdepodobnosťou mal expres stáť na návestidle Stoj a nestál, prešiel ho a zrazil sa s osobným vlakom,“ uviedol pre server iDNES.cz český minister dopravy Karel Havlíček.

Reportér ČT24 Jan Beránek o okolnosti nehody uviedol: „O 08.06 h sa mali (vlaky) stretnúť vo výhybni Radonice, čo je len niekoľko kilometrov pred Domažlicami. Západní expres zrejme nepočkal na vykrižovanie v Radoniciach a vyrazil v protismere na jednokoľajnej trati smerom do Plzne a tam sa vlaky zrejme stretli.“

Ako ráno uviedla česká polícia na Twitteri, na mieste zasahovali všetky zložky Integrovaného záchranného systému (IZS) vrátane troch vrtuľníkov.

„Poplach bol vyhlásený pre 11 jednotiek. Miesto zásahu máme rozdelené na dva úseky. Transportujeme osoby z vlaku. Na mieste je niekoľko desiatok zranených,“ uviedol hovorca hasičov Petr Poncar.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #zrážka vlakov