Berlusconi po odkladoch v procese odmieta psychiatrické vyšetrenie

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi vo štvrtok odmietol podstúpiť psychiatrické vyšetrenie požadované v rámci súdneho procesu. Jeho zdravotné záležitosti spôsobili už mnoho odkladov súdnych pojednávaní, píšu médiá a tlačová agentúra AFP.

16.09.2021 22:31
taliansko, premiér, Silvio Berlusconi Foto: ,
Niekdajší taliansky premiér Silvio Berlusconi.
debata (3)

Namiesto toho 84-ročný miliardár a mediálny magnát vyhlásil, že súdny proces v Miláne, týkajúci sa jeho neslávnych erotických večierkov „bunga bunga“, môže pokračovať aj bez jeho osobnej účasti.

Súd v stredu poveril troch odborníkov vrátane psychiatra, aby posúdili, či Berlusconimu bráni zdravie – ako tvrdí jeho obhajca – zúčastniť sa na súdnom procese.

Mediálny magnát vo vyhlásení odovzdanom súdu, ktoré priniesli talianske médiá, uvádza, že súhlasom s „prístupnou psychiatrickou správou“ by vznikla „škoda na mojej povesti“ a bola by to aj „zaujatosť voči mne“.

Na procese je Berlusconi obvinený z podplácania svedkov za účelom zaistiť si oslobodzujúci rozsudok v skoršom súdnom procese.

Proces v Miláne sa týka erotických večierkov, ktoré Berlusconi v minulosti organizoval. Bol súdený za požadovanie sexu od neplnoletej prostitútky, ale pri odvolaní ho pre nedostatok dôkazov oslobodili.

Berlusconiho celý uplynulý rok striedavo hospitalizovali a zasa z nemocnice prepúšťali. Trpel následkami vážneho priebehu ochorenia COVID-19, ktoré ho postihlo v septembri 2020.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #silvio berlusconi