Ruské námorné sily nacvičovali streľbu na ciele v Čiernom mori

Ruské vojenské námorníctvo uskutočnilo cvičnú streľbu na ciele v Čiernom mori pri pobreží Krymského polostrova s využitím pobrežného systému obrany. Informuje o tom agentúra Reuters.

23.09.2021 13:00
debata (10)

Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok uviedlo, že posádky mobilných pobrežných protilodných systémov Bastion Čiernomorskej flotily počas cvičenia zničili cvičné morské ciele v oblasti Čierneho mora.

V západnej časti Ukrajiny v súčasnosti prebieha cvičenie, na ktorom sa zúčastňujú vojaci Ukrajiny, Spojených štátov i niektorých ďalších krajín, pripomína Reuters.

Ukrajina minulý týždeň spresnila, že na manévroch s označením Rapid Trident, ktoré sa začali 20. septembra a potrvajú do 1. októbra, sa zúčastní približne 6000 vojakov z 15 štátov. Hlavným cieľom manévrov je nácvik spoločných akcií.

Rusko predtým uskutočnilo spoločné cvičenie s Bieloruskom.

Vzťahy Moskvy a Kyjeva sa zhoršili v roku 2014 po tom, ako Moskva anektovala Krym a podporila separatistické republiky v Donbase, pripomína Reuters. Viac než sedem rokov trvajúca vojna na východe Ukrajiny si odvtedy vyžiadala už vyše 13-tisíc obetí.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu povedal, že systém Bastion dokáže zasiahnuť morské ciele na vzdialenosť 350 kilometrov a ciele na pevnine až do vzdialenosti 450 kilometrov.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko