Nehoda v belgickom Gente si vyžiadala životy štyroch Slovákov

Štyria ľudia, ktorí v sobotu ráno zahynuli po tom, ako ich auto skončilo vo vode v kanáli Leie v centre Gentu, majú slovenskú štátnu príslušnosť. Potvrdil to hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Tomaga. Rezort diplomacie je v kontakte s tamojšími úradmi, bližšie informácie však neposkytuje.

23.10.2021 22:02 , aktualizované: 24.10.2021 11:06
debata (33)

„Môžem potvrdiť, že išlo o štyroch občanov SR. Sme v kontakte s miestnymi úradmi. Vzhľadom na GDPR ale žiadne bližšie informácie nemôžeme poskytnúť,“ uviedol Tomaga.

Denník Gazet van Antverpen s odkazom na vyhlásenie polície v Gente vo večerných hodinách informoval, že auto značky Peugeot skončilo v noci z piatka na sobotu v kanáli Leie na ulici Huidevetterskaai. Auto s francúzskou poznávacou značkou prešlo cez zvodidlá a skončilo vo vode. „Máme predstavu, kto sú pravdepodobne tí štyria cestujúci,“ povedal hovorca polície z Gente vo vyhlásení pre médiá. Štvorica však v čase tohto vyhlásenie (o 19.00 h) ešte nebola oficiálne identifikovaná.

Policajti priznali, že poznávacia značka im neprezradila totožnosť štvorčlennej posádky, avšak podrobnejšie vyšetrovanie ich priviedlo k 33-ročnému Slovákovi, ktorý má registrovaný pobyt v meste Gent. Žena, ktorú objavili v aute, je pravdepodobne jeho 35-ročná priateľka. Má tiež slovenský pôvod, ale nemá registrovaný pobyt v Belgicku.

Obhliadka tiel pred pitvou ukázala, že ďalší dvaja muži v aute – vo veku 23 a 26 rokov – mali vo vreckách doklady totožnosti a sú tiež slovenského pôvodu. Gentská polícia potvrdila, že skontaktovala slovenské úrady a naďalej vyšetruje, prečo posádka havarovaného auta jazdila po Gente s autom s francúzskou poznávacou značkou.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Belgicko #dopravná nehoda #Gent