Kritizoval ťaženie ruskej armády. Ruský plukovník v zálohe zmenil názor

Ruský armádny plukovník v zálohe Michail Chodarionok, ktorý v pondelok v ruskej štátnej televízii Rossija-1 kritizoval nepriaznivý priebeh ruských vojenských operácií na Ukrajine, v stredu verejne zmenil svoj názor. Podľa jeho slov bude ukrajinská armáda z nadchádzajúcich plánov ruskej armády nemilo prekvapená. TASR informuje podľa správy agentúry DPA.

19.05.2022 19:30
Ukrajina, Rusko, vojna na Ukrajine Foto: ,
Ruské vojenské vozidlá sa v pondelok 18. apríla 2022 pohybujú po diaľnici v oblasti kontrolovanej separatistickými silami podporovanými Ruskom v blízkosti ukrajinského Mariupolu.
debata (29)

Chodarionok v stredajšej relácii „60 minút“ televízie Rossija-1 uviedol, že správy o tom, že ukrajinská armáda môže spustiť protiútok, sú „zveličené“. V rovnakej relácii v pondelok ruský plukovník v zálohe kritizoval ťaženie ruskej armády na Ukrajine. Relácia tentokrát niesla názov: „Úspechy ruských vzdušných a vesmírnych síl“.

„Základom je, že realizácia plánov (ruskej armády) ukrajinskú stranu v blízkej budúcnosti nepríjemne prekvapí,“ povedal Chodarionok. Moderátorka relácie Oľga Skabajevová, ktorá mu v pondelok viackrát skočila do reči, ho tentokrát nechala hovoriť niekoľko minút bez prerušenia.

Ukrajina Rusko Vojna vojaci Čítajte viac Ruský plukovník v štátnej televízii skritizoval inváziu na Ukrajinu

Chodarionok zdôraznil, že ruská armáda sleduje a ničí zbrane dovážané zo zahraničia. „Na americké húfnice zostanú čoskoro len spomienky,“ vyhlásil Chodarionok.

Ešte v pondelok pritom ruský plukovník v zálohe hovoril o silnej vôli ukrajinskej armády a upozorňoval, že sa onedlho začne prejavovať pomoc z Európy. „Situácia sa pre nás bude zhoršovať,“ skonštatoval v pondelok Chodarionok aj napriek odporu moderátorky relácie.

Rusko v marci prijalo zákon, podľa ktorého môže osobe šíriacej nepravdivé informácie o ruskej armáde hroziť až 15 rokov väzenia.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna na Ukrajine