Útočník v Nórsku pobodal štyroch ľudí, jedného ťažko ranil

Nórska polícia v piatok krátko predpoludním zverejnila podrobnosti o útoku nožom v regióne Numedal v juhovýchodnom Nórsku, pri ktorom boli zranené najmenej tri osoby. Páchateľom bol 40-ročný muž pôvodom zo Sýrie. Jednou z napadnutých osôb bola i jeho manželka. Informovala o tom nórska verejnoprávna televízia NRK.

20.05.2022 10:23 , aktualizované: 12:25
debata (6)

„Môžem potvrdiť, že medzi páchateľom a dobodanou osobou existuje príbuzenský vzťah,“ uviedol policajný inšpektor Odd Skei Kostveit.

Sýrčan už bol obvinený z ťažkého ublíženia na zdraví. Dve osoby boli letecky prevezené do univerzitnej nemocnice v Osle. Jedna z nich je vážne zranená.

Incident sa odohral v obci Nore og Uvdal, ktorá sa nachádza zhruba 80 kilometrov severne od Kongsbergu. Polícia na miesto činu prišla až po pol hodine. Denník Aftenposten s odvolaním sa na svedkov incidentu napísal, že útočníka krátko po čine spacifikovali zamestnanci strednej školy a vodič autobusu. Pri tomto zásahu utrpel zranenia sám páchateľ a preto niektoré nórske médiá informovali o štyroch zranených.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Nórsko #útok nožom