Putin až po troch mesiacoch vojny navštívil vojakov zranených na Ukrajine

Ruský prezident Vladimir Putin navštívil jednu z moskovských vojenských nemocníc a stretol sa s vojakmi, ktorí boli zranení počas bojov na Ukrajine.

25.05.2022 17:44
putin, vojaci Foto:
Ruský prezident Vladimir Putin sa v stredu 25. mája 2022 stretol s poručíkom Sergejom Tsomenkom (v strede) a poručíkom Ajratom Rachmatullinom v Ústrednej vojenskej klinickej nemocnici v Moskve v Rusku, vojakmi zranenými na Ukrajine.
debata (18)

Informovala o tom agentúra AFP, ktorá sa odvolala na videozáznam odvysielaný v ruskej štátnej televízii.

„Prezident neustále kontroluje podmienky zaobchádzania s tými, ktorí boli zranení počas špeciálnej vojenskej operácie. V stredu sa mohol ísť na tieto podmienky pozrieť osobne,“ povedal o návšteve zdravotníckeho zariadenia hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

„Všetci účastníci špeciálnej vojenskej operácie na ochranu Donbasu sú hrdinovia a malo by sa s nimi ako s hrdinami zaobchádzať,“ uviedol Putin.

Podľa televízie Rossija-24 Putin navštívil ranených v Ústrednej vojenskej nemocnici P. V. Mandryka v Moskve. Agentúra DPA pripomenula, že šéf Kremľa v sprievode ruského ministra obrany Sergeja Šojgua navštívil zranených vojakov po prvý raz od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z 24. februára.

Ruský silový rezort bilanciu obetí naposledy zverejnil koncom marca. Vtedy priznal, že na Ukrajine prišlo o život 1 351 ruských vojakov. Podľa Kyjeva je však toto číslo omnoho vyššie. Ukrajinská armáda hovorí, že o život prišlo zhruba 30 000 vojakov z Ruska. Tieto údaje však nebolo možné nezávisle overiť.

ukrajina Čítajte viac Tečie Rusom do topánok? Poslanci zrušili vekové obmedzenie pre službu v armáde
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine