Egyptské ministerstvo potvrdilo, že pri útokoch žraloka zahynuli dve ženy

Egyptské ministerstvo životného prostredia v nedeľu potvrdilo, že na pobreží Červeného mora pri Hurghade zomreli po útoku žraloka dve ženy. Na sociálnych sieťach sa už predtým objavilo video útoku žraloka na plavkyňu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

03.07.2022 15:51
debata (5)

„Dve ženy pri plávaní napadol žralok,“ uviedol egyptský rezort životného prostredia na sociálnej sieti Facebook s tým, že obe zomreli.

Žralok zaútočil na ženy v zátoke južne od Hurghady. Ministerstvo však okrem miesta nešťastia neposkytlo žiadne bližšie informácie napríklad o identite obetí.

Úrad guvernéra provincie Červené more v piatok prikázal zatvoriť na tri dni všetky pláže v danej oblasti po tom, čo „rakúska turistka prišla zrejme pri útoku žraloka o ruku“.

Egyptské ministerstvo životného prostredia uviedlo, že jeho pracovná skupina sa snaží nájsť vedecké vysvetlenie okolností útoku žraloka.

Na sociálnych sieťach sa v piatok objavilo video, na ktorom vidieť, ako má žena v mori problémy a voda okolo nej sa sfarbí od krvi. Agentúra AFP však upozorňuje, že sa jej nepodarilo overiť autenticitu tohto videa.

Pobrežie Červeného mora je populárna turistická destinácia. Žraloky sa tu vyskytujú bežne, no len zriedka napádajú ľudí, píše AFP.

V roku 2018 tu pri útoku žraloka zahynul český turista, v roku 2015 bol obeťou turista z Nemecka. V roku 2010 sa počas piatich dní odohralo päť útokov, ktoré si vyžiadali život nemeckého občana a zranili sa pri nich štyria zahraniční turisti.

Egypt v súčasnosti čelí ekonomickým problémom, ktoré sprevádza vysoká inflácia a nedávna devalvácia meny. Miestna ekonomika je pritom z veľkej miery závislá na turizme.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #útok žraloka