Z vraždy dvoch učiteliek vo Švédsku obvinili študenta

Švédska prokuratúra v stredu obvinila 18-ročného študenta z trestného činu dvoch vrážd, ktoré sa odohrali v marci na strednej škole v meste Malmö. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

06.07.2022 14:11
švédsko  Malmö malmo Foto: ,
Latinská škola vo švédskom meste Malmö. Archívny záber.
debata (9)

Vo vyhlásení prokuratúry sa uvádza, že študent zaútočil na dve učiteľky nožom a sekerou. Ženy následne zraneniam podľahli.

Podľa obhajcu obžalovaného sa mladík k vraždám priznal. Advokát dodal, že jeho klient trpel závažnými psychickými problémami a v deň útoku si údajne myslel, že sa zo školy nevráti živý.

Švédska polícia študenta zatkla krátko po útoku, ktorý sa odohral 21. marca popoludní. V čase spáchania trestného činu sa v priestoroch školy nachádzalo približne 50 študentov, ktorí nacvičovali muzikál.

Švédsko už dlhšie obdobie bojuje s rozmáhajúcou sa aktivitou zločineckých gangov, ktoré vo veľkých a niekedy aj v menších mestách používajú strelné zbrane a výbušniny. Niekoľko opatrení a programov na boj proti kriminalite prijali aj v Malmö. Za problémovú oblasť je považovaná najmä tamojšia štvrť Rosengard, odkiaľ pochádza švédska futbalová hviezda Zlatan Ibrahimovič.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Švédsko #Malmö