Ruský exposlanec dostal deväť mesiacov za zabitie muža, ktorého si pomýlil s medveďom

Súd na Kamčatke poslal na deväť mesiacov za mreže bývalého poslanca regionálneho parlamentu, ktorý vlani zastrelil človeka.

08.08.2022 10:23
medveď, medveď hnedý Foto:
debata (9)

Exposlanec Igor Reďkin za vládnucu stranu Jednotné Rusko pritom tvrdí, že si zastreleného pomýlil s medveďom. Napísal o tom server Meduza, ktorý zároveň upozornil, že Reďkin figuroval v rebríčkoch najbohatších ruských úradníkov.

Súd potrestal Reďkina odňatím slobody na jeden rok, za mrežami ale exposlanec nakoniec strávi len deväť mesiacov vzhľadom na to, že bol v priebehu vyšetrovania v domácom väzení. Popri zabití z nedbanlivosti sa Reďkin podľa súdu previnil aj nezákonným lovom.

Redkin zastrelil vlani v auguste tridsaťročného Andreja Tolstopjatova na skládke za obcou Ozernovskij na Kamčatke, kam sa zabitý vydal po šrot. Úrady začali trestné stíhanie až po štyroch dňoch. Reďkin tvrdil, že si zabitého pomýlil s medveďom, ktorého chcel zastreliť, aby ochránil obyvateľov obce. Miestne médiá napísali, že Reďkin bol pod silným vplyvom alkoholu a že sa vydal na skládku, aby si tam trénoval streľbu.

Reďkin následne vystúpil zo strany Jednotné Rusko a vzdal sa kandidatúry vo voľbách vypísaných na vlaňajší september. Exposlanec patril medzi najbohatších regionálnych politikov. V rebríčku najbohatších ruských úradníkov za rok 2020 vypracovanom ruským Forbesom bol na 20. mieste.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #medveď