Do budovy FBI sa pokúsil dostať ozbrojený muž, polícia ho zastrelila

Americká polícia zastrelila ozbrojeného muža na úteku, ktorý sa vo štvrtok snažil preniknúť do kancelárie amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v meste Cincinnati.

11.08.2022 20:48 , aktualizované: 12.08.2022 07:09
FBI / Clinton / Pátranie / Foto: ,
Uzavretá oblasť v okrese Clinton v štáte Ohio, kde polícia pátrala po ozbrojenom mužovi, ktorý sa pokúsil preniknúť do kancelárie FBI v meste Cincinnati 11. august 2022
debata

Muža, ktorý mal na sebe brnenie, zastrelili po tom, ako približne o 15:00 h miestneho času zdvihol na políciu zbraň, povedal hovorca polície Nathan Dennis. Dodal, že muž sa snažil preniknúť do kancelárie FBI v Cincinnati a utiekol po tom, ako ho konfrontovali agenti.

„Po aktivácii poplachu a reakcii ozbrojených zvláštnych agentov FBI sa subjekt dal na útek severným smerom po medzištátnej ceste 71,“ doplnila federálna polícia. Odtiaľ prešiel do neďalekého okresu Clinton, ktorý hlásil prestrelku s políciou. Podľa zdrojov televízie NBC News útočník pálil na pracovníkov z klincovačky, mal ale aj pušku typu AR-15.

Pri meste Wilmington bol na malej ploche vyhlásený zákaz vychádzania, oznámila lokálna agentúra pre krízové ​​situácie. „Strážcovia zákona si vymenili paľbu s podozrivým mužom, ktorý má šedú košeľu a nepriestrelnú vestu,“ uviedla.

Na mieste zasahovali zástupcovia niekoľkých zložiek, pričom FBI hovorila o „kritickom incidente“. Podľa spravodajkyne lokálnej televízie WLWT sa zdalo, že prebieha pátranie v kukuričnom poli.

Tento ozbrojený muž sa mal zúčastniť aj na útoku na americký Kapitol, ktorý sa odohral vlani 6. januára, píše spravodajská stanica NBC News, s odvolaním na miestnych predstaviteľov.

Donald Trump Čítajte viac Trump obvinil Bidena, že vopred vedel o razii v Mar-a-Lago, Biely dom to popiera

Médiá podotýkajú, že FBI je aktuálne terčom silnejúcich vyhrážok v nadväznosti na prehliadku v sídle bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na Floride.

Na sociálnych sieťach sa objavujú vyjadrenia, ktoré mieria proti agentom naprieč Spojenými štátmi alebo proti riaditeľovi organizácie Christopherovi Wrayovi. Tieto príspevky zapadajú do širšej eskalácie násilnej rétoriky medzi Trumpovými priaznivcami z posledných dní.

FBI v stredu upozornil svojich agentov, aby sa vyhýbali demonštrantom a zabezpečili, že ich bezpečnostné karty „nebudú viditeľné mimo služobných priestorov“.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #FBI #Cincinnati