Brazílska polícia zatkla ženu, ktorá okradla vlastnú matku s pomocou podvodných veštcov

Brazílska polícia zatkla ženu, ktorá je podozrivá, že s pomocou údajných veštcov a špiritistov pripravila svoju matku o umelecké predmety, hotovosť a šperky v hodnote viac ako 140 miliónov dolárov.

14.08.2022 15:50
Zločinec / Zločinci / Putá / Zatknutie / Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Obeťou je údajne vdova po jednom z popredných brazílskych zberateľov umenia a dcéra ju o umelecké diela a ďalšie cennosti pripravila tak, že predstierala, že sú prekliate, napísal spravodajský server BBC News.

Podľa polície v Riu de Janeiro a správ miestnych médií začal podvod v roku 2020, keď údajný veštec obete povedal, že jej dcéra je chorá, a presvedčil ju, aby zaplatila za liečbu.

V nasledujúcich mesiacoch podľa polície dcéra a komplic vydávajúce sa za médium „začali z domu odnášať umelecké diela a tvrdili, že obraz je prekliaty a naplnený negatívnou energiou, ktorú treba vyhnať s pomocou modlitieb“. Do podvodu sa postupne zapojilo niekoľko komplicov.

Dcéra a ďalší podozriví údajne obeť týrali a niekoľko mesiacov ju držali doma. „Vzali 16 obrazov, vrátane diel renomovaných brazílskych umelcov,“ povedal agentúre Reuters policajt Gilberto Ribeiro.

Ukradnuté boli aj tri diela od brazílskej kultovej maliarky Tarsily do Amaraly, ktorá polícia dovedna ocenila na 137,69 milióna dolárov. Jeden z obrazov Sol Poente (Zapadajúce slnko) bol podľa miestnych médií nájdený pod posteľou jedného z podozrivých, zatiaľ čo ostatné diela boli údajne predané do umeleckých galérií.

Podľa polície je z účasti na niekoľkoročnom zločine podozrivých sedem ľudí, ktorí čelia obvineniu zo sprenevery, lúpeže, vydierania, falošného väznenia a zločinného zoskupenia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #veštenie