Putin uznal, že počas mobilizácie došlo k chybám. Vyzval na ich nápravu

Ruský prezident Vladimír Putin vo štvrtok vyzval na nápravu chýb, ktoré sa udiali počas mobilizácie.

29.09.2022 20:50
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin
debata (23)

Na porade s predstaviteľmi ruskej Bezpečnostnej rady uviedol, že je potrebné zamerať sa na prípady, keď úrady nesprávne povolali do zbrane napríklad chronicky chorých alebo mužov, ktorí presiahli branný vek.

„Ak došlo k chybe, je nutné ju napraviť a zabezpečiť návrat domov tých, ktorí boli povolaní bez riadneho odôvodnenia,“ povedal Putin, ktorý minulý týždeň v stredu ohlásil čiastočnú mobilizáciu.

Video
Putinove vyhlásenie k národu k vojne na Ukrajine

Podľa ministra obrany Sergeja Šojgua chce Rusko do zbrane povolať 300-tisíc rezervistov. Niektoré nezávislé ruské médiá medzitým napísali, že sa Moskva snaží zmobilizovať vyše milióna ľudí.

Putin tiež zopakoval, že mobilizácia sa vzťahuje predovšetkým na ľudí, ktorí sú uvedení ako záložníci a majú požadovanú skúsenosť z armády. Povedal, že mobilizovaní musia prejsť výcvikom.

Ruské ministerstvo obrany okrem toho uviedlo, že jednotky tvorené mobilizovanými a dobrovoľníkmi budú po príprave plniť úlohy zamerané na obranu ukrajinských území, ktoré sú pod kontrolou ruských síl.

Rusko, Ukrajina, mobilizácia, vojna na Ukrajine, branci Čítajte viac Putinovi zastrašovanie s jadrovými zbraňami nevychádza. Zaskočil ho aj odpor voči mobilizácii
23 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #putinova mobilizácia