Muž v Nemecku napadol dve školáčky, jedna zraneniam podľahla

Život 14-ročného dievčaťa a ťažké zranenia o rok mladšieho dievčaťa si v pondelok ráno vyžiadal útok muža v Illerkirchbergu na juhozápade Nemecka. Podozrivého, ktorý zaútočil, keď išli dievčatá do školy, už podľa agentúry DPA polícia zatkla. Motív činu zisťuje.

05.12.2022 13:12 , aktualizované: 15:50
Nemecko deti  útok vyšetrovatelia Foto: ,
Vyšetrovatelia stoja na mieste činu v nemeckom Illerkirchbergu 5. decembra 2022.
debata (17)

Muž sa po útoku v obci v Bádensku-Württembersku skryl v obytnom dome. Či v ňom býva, nie je jasné. Polícia neskôr budovu obkľúčila, vstúpila dovnútra a troch ľudí zadržala, medzi nimi aj údajného páchateľa. Na miesto prišla aj špecializovaná zásahová jednotka.

Policajti teraz chcú zadržaných vypočuť. Neuviedli zatiaľ, o koho ide. Nie je tiež jasné, ako a čím presne muž na dievčatá zaútočil. Web denníka Bild napísal, že útočník držal nôž.

Jeden z okoloidúcich rozhlasovej a televíznej stanice SWR povedal, že na mieste činu, kam sa vydal, keď odtiaľ počul zvuky, našiel krvácajúce dievča s „obrovskou bodnou ranou v bruchu“. Druhé dievča podľa neho malo bodnú ranu pod hrudníkom. Polícia to zatiaľ nepotvrdila.

Napadnuté dievčatá odviezla rýchla záchranná služba do nemocnice. Ráno okolo 7.30 hodine, keď sa útok stal, mierili na školský autobus, ktorým jazdí do susednej obce do školy.

Podľa agentúry DPA polícia zrejme popoludní usporiada k prípadu tlačovú konferenciu.

Illerkirchberg leží zhruba dve hodiny západne od Mníchova a žije v ňom asi 5 000 obyvateľov.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #útok nožom