Propaganda Kremľa: Putin v Mariupole. „Všetko je na oko“, zaznie vo videu

Na videozázname z návštevy ruského prezidenta Vladimíra Putina v okupovanom Mariupole je podľa médií počuť, ako pri jeho rozhovore s ľuďmi na ulici akási žena z diaľky zakričí, že "všetko je to na oko". Upozornili na to server ruskej redakcie BBC News a portál Meduza. Videozáznam zverejnil Kremeľ aj štátne ruské médiá.

20.03.2023 11:16
Ukrajina Rusko Putin Mariupol návšteva Foto:
Ruský prezident Vladimir Putin sa rozpráva s miestnymi obyvateľmi počas návštevy Mariupola na Ukrajine. Šéf Kremľa Vladimir Putin navštívil okupovaný Mariupol. Stalo sa tak skoro rok po tom, ako Moskva deklarovala dobytie tohto strategicky významného prístavného mesta na juhu Ukrajiny. 19. 3. 2023.
debata (69)

Mariupoľ Rusko okupovalo po prudkých bojoch a intenzívnom bombardovaní vlani v máji. Putin si podľa Kremľa cez víkend prezrel niekoľko štvrtí mesta, bavil sa s miestnymi obyvateľmi a tiež doma navštívil jednu z miestnych rodín. Podľa prezidentovho hovorcu išlo o spontánne rozhodnutie, ktoré nebolo v pláne.

Na viac ako dvadsaťminútovom videozázname sa v jednej chvíli, keď sa Putin baví s ľuďmi pred domom, sa z diaľky ozve volanie, ktorému nie je dobre rozumieť. Podľa serveru Meduza ale neznáma žena zakričala: „Nič z toho nie je pravda, všetko je to na oko!“ Na zázname je vidieť, ako sa vicepremiér Marat Chusnullin a ďalší ľudia stojaci za Putinom obzerajú a ukazujú smerom, odkiaľ sa výkrik ozval.

VIDEO: Putin v Mariupole. Miestni si ho pozvali do bytu. Oficiálne video tlačovej služby Kremľa.

Video
Šéf Kremľa Vladimir Putin počas nočnej návštevy...
Ruský prezident Vladimír Putin a podpredseda...
+5Šéf Kremľa Vladimir Putin a podpredseda ruskej...

Poradca mariupoľského starostu Petro Andrjuščenko predtým v rozhovore s BBC uviedol, že novostavby, ktoré si v Mariupole Putin prezrel, sú len malým ostrovčekom opravených domov v inak zdevastovanom meste. Podľa spravodajského portálu Meduza zavítal ruský prezident konkrétne do rezidenčnej oblasti Nevskyj. Tam podľa správ ruských médií hovoril s miestnymi obyvateľmi, ktorí dostali nové byty namiesto svojich starých zničených.

Kombinácia satelitných snímok poskytnutých...
Kombinácia satelitných snímok poskytnutých...
+5Kombinácia satelitných snímok poskytnutých...
69 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #Mariupol #vojna na Ukrajine