Kličko zasadil úder Bachovi: Toto rozhodnutie je ako táto vojna. Nezmysel

Niekdajší majster sveta v boxe a brat starostu ukrajinskej metropoly Kyjev Vladimir Kličko kritizoval v stredu rozhodnutie Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorý odporučil návrat ruských a bieloruských športovcov do súťaží ako jednotlivcov pod neutrálnou vlajkou a bez prepojenia na armádu.

29.03.2023 10:18 , aktualizované: 13:10
Rusko, Vladimir Kličko Foto: ,
Ukrajinský majster sveta v boxe Vladimir Kličko navštívil kontrolné stanovište v Kyjeve na Ukrajine.
debata (71)

„Toto rozhodnutie poškvrňuje olympijského ducha a je ako táto vojna: nezmysel,“ napísal 47-ročný Kličko na sociálnej sieti Twitter. K svojmu príspevku priložil aj fotografiu z olympiády v Atlante z roku 1996, ktorá ho zachytáva so zlatou medailou na krku.

Kličko ďalej obvinil prezidenta MOV Thomasa Bacha, že slúži „záujmom a farbám Ruska“. Odporúčanie návratu Rusov a Bielorusov do medzinárodných súťaží pod „neutrálnou vlajkou“ označil za „nesprávnu vlajku“.

Thomas Bach, Volodymyr Zelenskyj Čítajte viac Nech ide Bach do Buče. Žiadna olympiáda pre Rusov, tvrdí nekompromisne česká kapacita

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári minulého roka patrí Vladimir Kličko vo svojej vlasti medzi najväčších kritikov Bacha, pripomína DPA.

MOV, sídlo Čítajte viac Budú Rusi na olympiáde? Bach vyzval Kyjev, aby nehrozil bojkotom OH

Na základe utorkového rozhodnutia MOV majú zostať športovci i športové tímy z Ruska a Bieloruska s väzbami na armády a bezpečnostné orgány svojich krajín naďalej vylúčení z medzinárodných športových súťaží.

VIDEO: Sláva Ukrajine. Kličko sa posadil do tanku Leopard
Video
Ukrajinskí vojaci už cvičia na nemeckých tankoch Leopard 2. Do obrneného stroja sa posadil aj Vladimir Kličko, bývalý boxerský majster sveta v ťažkej váhe. Pozrite si, čo odkázal svetu. Zdroj: Twitter Vladimira Klička

Bach však zdôraznil, že konečné rozhodnutie o účasti športovcov z Ruska a Bieloruska na letnej olympiáde v roku 2024 v Paríži padne až neskôr. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vyhlásil, že Kremeľ bude brániť záujmy ruských športovcov. Reagoval tak na utorkové rozhodnutie Medzinárodného olympijského výboru (MOV), podľa ktorého majú zostať športovci i športové tímy z Ruska a Bieloruska s väzbami na armádu a bezpečnostné orgány svojich krajín naďalej vylúčení z medzinárodných športových súťaží.

71 debata chyba
Viac na túto tému: #MOV #Vladimir Kličko #vojna na Ukrajine