Streľba na Floride si vyžiadala deväť zranených vrátane detí

Deväť ľudí vrátane detí bolo v pondelok večer miestneho času zranených pri streľbe na plážovej promenáde v meste Hollywood v americkom štáte Florida. Všetci sú v stabilizovanom stave.

30.05.2023 08:25
debata (3)

Niekoľko zranených previezli do nemocnice, uviedla hovorkyňa polície Deanna Bettineschiová. Dodala, že medzi zranenými sú štyri deti od jedného do 17 rokov a dospelí vo veku 25 až 65 rokov. Jedna osoba podstúpila neskoro večer operáciu.

Bettineschiová ďalej povedala, že k streľbe došlo krátko pred 19.00 h miestneho času (v utorok o 01.00 h SELČ). Podľa polície sa dve skupiny ľudí pohádali a následne zazneli výstrely. Jednu osobu zadržali, ale naďalej pátrajú aj po ďalších podozrivých.

USA Texas centrum nákupné streľba Čítajte viac Je máj a USA rátajú obete strelieb na tisíce. Biden žiada zákaz útočných zbraní

Floridský Hollywood leží zhruba 17 kilometrov južne od Fort Lauderdale a 32 kilometrov severne od Miami. S oboma mestami vytvára aglomeráciu Južná Florida.

Očakávalo sa, že pri príležitosti Dňa obetí vojny (Memorial Day), ktorý si obyvatelia USA pripomínajú každoročne v posledný májový pondelok, navštívi miestnu pláž viac návštevníkov ako zvyčajne.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba v usa