Rusko evakuuje pre alarmujúcu situáciu stovky detí z pohraničných obcí

Rusko v stredu oznámilo evakuáciu stoviek detí z pohraničných obcí v Belgorodskej oblasti, keďže v tomto južnom regióne sa zosilňuje ostreľovanie. Informoval o tom portál britskej televízie Sky News.

01.06.2023 08:31
belgorod Foto:
Fotografia zverejnená guvernérom Belgorodskej oblasti Vjačeslavom Gladkovom ukazuje poškodené domy po útoku partizánov a následných bojov s ruskou armádou v tomto ruskom regióne.
debata (36)

Kremeľ označil situáciu v oblasti hraničiacej s Ukrajinou za „alarmujúcu“.

Video
Spôsobili to Rusi. Porovnajte si Bachmut pred a po invázii / Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

Rusko po vyše roku vojny proti Ukrajine čelí útokom na svojom území. Minulý týždeň na jeho územie prenikli údajní protikremeľskí partizáni do Belgorodskej oblasti a tento týždeň drony útočili na Moskvu.

„Dnes začíname s evakuáciou detí z okresov, kde sa nachádza Šebekino a Grajvoron,“ oznámil v stredu gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov na sociálnej sieti Telegram. Uviedol pritom najpostihnutejšie pohraničné územia.

moskva Čítajte viac Zásah do srdca: Drony v Moskve udreli na obytné domy. Teší nás to, reaguje Kyjev Dodal, že prvých 300 detí odvezú do Voroneže, mesta približne o 250 kilometrov ďalej a hlbšie v Rusku.
Časť dronu, ktorý poškodil bytový dom v Moskve...
Ruský policajt stojí blízko časti dronu, ktorý...
+11Policajti a vyšetrovatelia zbierajú časti...
36 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine