Putinov hlas znepokojil Rusov

Rozhlasové stanice v Rostovskej, Belgorodskej a Voronežskej oblasti ohlásil mimoriadny príhovor ruského prezidenta k národu. V prejave zaznelo, že vzhľadom na ukrajinskú inváziu sa zavádza vojnový stav a vyhlasuje všeobecná mobilizácia.

05.06.2023 15:21
Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (102)

„Rusi, spoluobčania, bratia a sestry. Dnes o štvrtej ráno vtrhli ukrajinské jednotky vyzbrojené blokom NATO so súhlasom a podporou Washingtonu na územie Kurskej, Belgorodskej a Brianskej oblasti. Naša pohraničná stráž a ozbrojené sily sa dôstojne postavili na odpor silám agresora,“ cituje Ukrajinská pravda z prejavu, v ktorom hlas s typickou intonáciou Vladimira Putina vyzýva obyvateľov prohraničných oblastí, aby sa evakuovali do hlbokého vnútrozemia Ruska.

Prejav zaznel v čase silnejúcich vzdušných i pozemných útokov v Belgorodskej oblasti, odkiaľ úrady už evakuovali tisíce obyvateľov nielen z prihraničných obcí, ale aj okresného mesta V Šebekino.

Putinove vyhlásenie k národu k vojne na Ukrajine
Video

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil údajné vyhlásenie Putina za falošné. „Kremeľ vie o hackerskom útoku na rádiové stanice. Kontrola nad vysielaním je už obnovená,“ citovala agentúra RIA Novosti Peskova.

Regionálne úrady v prihraničných oblastiach tiež ubezpečili obyvateľstvo, že niet dôvodu sa znepokojovať, lebo išlo o falošný poplach, ktorým sa nepriateľ pokúšal vyvolať paniku.

© Autorské práva vyhradené

102 debata chyba
Viac na túto tému: #rozhlas #Vladimir Putin #hackerský útok #vojna na Ukrajine