Žralok ľudožrút sa správal abnormálne. Zviera teraz skúmajú. Čo viedlo k útoku v Hurgade?

Žralok tigrí, ktorý zaútočil na Rusa žijúceho v Egypte, javil "abnormálne správanie" a teraz ho skúmajú, uviedol egyptský enviro-rezort. Predátora chytili potom, ako zaútočil na ruského občana v letovisku Hurgada na pobreží Červeného mora. Muž zraneniam podľahol.

09.06.2023 13:05
žralok Foto:
debata (110)

Útok žraloka zachytili návštevníci pláže na video. Ľudožrút pláva okolo muža, kým na neho zaútočí. Ten chvíľu so zvieraťom zápasí a snaží sa plávať preč. Vzápätí sa však voda okolo sfarbí dočervena a počuť desivý vzlyk. Žralok stiahne muža pod vodu.

Potápač, ktorý prišiel na miesto tesne po útoku, uviedol, že ľudia sa ponáhľali na pomoc obeti po tom, čo plavčík z neďalekého hotela spustil poplach, ale, žiaľ, už bolo neskoro.

Ďalšie video údajne ukazuje, ako rybári žraloka tigrieho chytili a vytiahli ho na breh, kde dav zviera ubil na smrť.

Ruské médiá identifikovali zosnulého ako 23-ročného Vladimira Popova. Na pláži bol spolu s otcom, ten sa však na útok len bezmocne prizeral a nemohol urobiť nič.

Egyptské ministerstvo životného prostredia neskôr oznámilo, že žralok bol chytený a bude skúmaný v laboratóriu, aby sa zistilo, čo k nezvyčajnému útoku viedlo.

Úrady uzavreli 74-kilometrový úsek pobrežia. V oblasti nešťastia platí dvojdňový zákaz plávania, šnorchlovania a vodných športov.

Pobrežie Červeného mora je obľúbenou turistickou destináciou. Prípady napadnutia ľudí žralokom sú v Egypte skôr výnimočné. Vlani došlo v Hughade počas niekoľkých dní k dvom smrteľným útokom, pri ktorých zahynuli turistky z Rakúska a Rumunska. V roku 2018 zomrel v egyptskom letovisku Marsá Alam po napadnutí žralokom český turista.

Môžeme chovať leva v záhrade alebo opicu v paneláku? A čo ak ujdú alebo niekoho napadnú? Kto je za ne zodpovedný?
Video
Zdroj: TV Pravda
110 debata chyba
Viac na túto tému: #útok žraloka