Deti stratené v džungli po páde lietadla našli po 40 dňoch živé

V Kolumbii sa po 40 dňoch našli štyri deti, ktoré sa po páde malého lietadla stratili v amazonskej džungli. Oznámil to kolumbijský prezident Gustavo Petro.

10.06.2023 06:15
Kolumbia, stratené deti
Na snímke zverejnenej tlačovou kanceláriou ozbrojených síl Kolumbie vojaci a domorodci pózujú na fotografii so štyrmi domorodými bratmi, ktorí boli nezvestní po smrteľnej havárii lietadla v džungli Solano v štáte Caqueta v Kolumbii v piatok 9. júna 2023.
debata (1)

Deti vo veku jeden, štyri, deväť a 13 rokov zachránila armáda neďaleko miesta nehody lietadla, napísala agentúra Reuters.

„Radosť pre celú krajinu! Štyri deti, ktoré sa stratili v kolumbijskej džungli, boli nájdené živé,“ napísal prezident na Twitteri. V lietadle boli okrem štvorice detí traja dospelí, a to vrátane matky detí a pilota. Lietadlo Cessna 206 sa zrútilo 1. mája. Dospelí pri havárii zomreli a ich telá našli v lietadle.

Deti pochádzali z domorodej komunity, čo im podľa agentúry DPA možno pomohlo prežiť v džungli taký dlhý čas. Počas pátrania boli nájdené rôzne stopy, vrátane provizórnych prístreškov či zvyškov zjedeného ovocia.

„Deti boli spolu. Sú slabé, musia ich pozrieť lekári,“ povedal Peto novinárom. „Našli ich, mám z toho veľkú radosť,“ dodal. Prezident pôvodne nájdenie detí ohlásil už 17. mája. Následne však uviedol, že sa táto informácia nepotvrdila.

strom, prales Čítajte viac Štyri deti prežili po páde lietadla vyše dva týždne v Amazonskom pralese
1 debata chyba
Viac na túto tému: #kolumbia #stratené deti