Nákladnú loď pri pobreží Talianska ohrozovali migranti-piráti, opustila Neapol

Turecká nákladná loď, na ktorej v piatok zasahovali talianske špeciálne sily, opustila vody pri talianskom meste Neapol. Bezpečnostné zložky zakročili po tom, čo posádka plavidla oznámila, že na palube sa pohybuje skupina migrantov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na server MarineTraffic. Polícia naďalej incident vyšetruje.

10.06.2023 14:11 , aktualizované: 19:49
Taliansko Turecko loď nákladná piráti zásah Foto: ,
Talianske špeciálne sily v piatok 9. júna 2023 vstupujú na palubu nákladnej lode plaviacej sa z Turecka do Francúzska, pretože posádku pri pobreží Talianska ohrozovali "piráti".
debata (2)

Taliansky minister obrany Guido Crosetto v piatok uviedol, že operácia špeciálnych síl sa začala kvôli asi 15 migrantom. Podľa tureckého ministerstva dopravy plavidlo smerovalo z tureckého prístavu Yalova do francúzskeho Sète. Posádka v piatok ráno zistila, že na palube sú cudzí ľudia. Zamkla sa v strojovni a zalarmovala turecké námorné úrady, tie sa potom obrátili na Taliansko a Francúzsko. Kapitán lode talianskej polícii povedal, že vyhlásil poplach po tom, čo videl dve osoby, ktoré mali nože.

Podľa talianskej agentúry ANSA medzi migrantmi pochádzajúcimi zo Sýrie, Iraku a Iránu bola aj tehotná žena. Traja z utečencov boli obvinení z držania zbraní. Dve ženy boli prevezené do nemocnice, ostatné skončili v prijímacom stredisku pre migrantov.

„Všetko dopadlo dobre,“ napísal dnes Crosetto na twitteri a zablahoželal špeciálnym jednotkám a polícii k zásahu. Vojaci z námorných špeciálnych síl sa na plavidlo dostali pomocou vrtuľníkov.

Nákladná loď Galata Seaways je určená na prepravu vozidiel. Plaví sa pod tureckou vlajkou s 22 členmi posádky.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Turecko #piráti #prepadnutie