Silná búrka zabila v Pakistane 20 ľudí, zranených je 80

Silné dažde, ktoré zasiahli severozápad Pakistanu, si vyžiadali najmenej 20 mŕtvych a 80 zranených, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. Dážď spôsobil zrútenie niekoľkých domov. Búrka s krúpami tiež vyvracala stromy a zničila množstvo elektrických stĺpov.

10.06.2023 21:02
Pakistan Foto: ,
Rybárske člny ukotvené v prístave po tom, čo úrady upozornili na cyklón Tauktae v pakistanskom Karáčí v sobotu 10. júna 2023.
debata

Pakistanský premiér Šahbáz Šaríf dnes vyjadril ľútosť nad stratou životov a vyzval úrady, aby urýchlili záchranné operácie. Rovnako nariadil miestnym predstaviteľom, aby zaviedli mimoriadne opatrenia pred blížiacim sa cyklónom Biparjoy, ktorý sa teraz nachádza v Arabskom mori. Cyklón, ktorý sprevádza vietor o sile 150 kilometrov za hodinu, smeruje na juh Pakistanu.

V minulom roku mali monzúnové dažde a záplavy na svedomí vyše 1 700 úmrtí a zasiahli 33 miliónov ľudí, osem miliónov z nich muselo opustiť svoje domovy. Pakistanská vláda v piatok oznámila, že na zmiernenie dôsledkov prírodných katastrof v návrhu rozpočtu vyčlenila 1,3 miliardy dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #búrka #Pakistan #cyklón #monzúnové dažde