Spor o 13. dôchodky pokračuje. Majerský z KDH reaguje na ministra Tomáša a slová o parazitoch

Minister práce Erik Tomáš by sa mal tešiť, že sú schválené 13. dôchodky, a je od neho detinské teraz tvrdiť, či mal s KDH nejakú dohodu alebo nie. Vyhlásil pre agentúru SITA predseda Kresťansko-demokratického hnutia (KDH) Milan Majerský.

23.04.2024 15:23
Predseda KDH Milan Majerský Foto: ,
Predseda KDH Milan Majerský.
debata (6)

Reagoval tak na stanovisko Erika Tomáša, ktorý tvrdil, že poslancom KDH nič nesľúbil za to, že hlasovali za schválenie jeho novely o 13. dôchodkoch. Minister práce označil KDH za farizejské a parazita, ktorý sa prisal na 13. dôchodkoch.

Robert Fico / Ladislav Kamenický / Čítajte viac Tlak na Ficovu vládu sa zväčšuje. Nové čísla ju potešili, Kamenický sa ale chystá niekomu zobrať

„Ja som bol pri časti tejto debaty, keď sa naša predsedníčka poslaneckého klubu a dvaja poslanci rozprávali s pánom ministrom. Určite hovorili o spomínaných veciach ako je druhý pilier, zvyšovanie daní a poplatkov, ako aj o ďaňovom bonuse," vyhlásil Milan Majerský.

Podľa jeho slov daňový bonus je pre KDH kľúčový, keďže ho mali aj v programe strany. Z tohto dôvodu podľa chceli mať od ministra Tomáša slovo, že sa tieto piliere ochrany bežných ľudí zachovajú. „My chceme mať istotu, my sme aj sociálny, nie len kresťanskí a demokratickí, ale aj sociálni. Nech si to neprivlastňuje len strana Hlas alebo Smer," uzavrel Majerský.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodky