Vincent Lukáč: Nijaké kontakty s organizovaným zločinom som nemal

TASR | 07.09.2010 14:04
Poslanec Národnej rady SR za SNS Vincent Lukáč v súvislosti s udalosťou výbuchu auta, jeho medializovanými odpoveďami a uznesením Mandátového a imunitného výboru NR SR uzatvára danú vec verejným vyhlásením.

„Vyhlasujem, že nikdy som nijaké kontakty s organizovaným zločinom nemal a vždy som aj ako športovec hral čestne a aj ako ústavný činiteľ rešpektujem slušnosť, poriadok a zákony štátu. Ak som niekoho uviedol do omylu, tak sa ospravedlňujem, nakoľko došlo k posunu medzi slovným významom a mojím vnútorným presvedčením, keďže som bol pri vyjadreniach pre médiá bezprostredne po nešťastnej udalosti pod psychickým tlakom a neuvedomil som si dosah môjho nie šťastného vyjadrenia,“ uviedol vo svojom vyhlásení.

Spomínaný výbor v bode rôzne 2. septembra prerokoval medializované výroky Vincenta Lukáča o mafii. Konštatoval však, že nemá právomoc disciplinárne ich riešiť. „Prijali sme uznesenie, v ktorom sme vyjadrili znepokojenie nad výrokmi ústavných činiteľov takéhoto rázu a žiadame Vincenta Lukáča, aby verejne vysvetlil svoje výroky a dištancoval sa od nich,“ uviedol vtedy predseda výboru Gábor Gál (Most-Híd).

Uznesenie výboru nie je pre poslanca záväzné, má však váhu deklarácie. Poslancovi za SNS Lukáčovi, bývalému hokejistovi a trénerovi, v pondelok 23. augusta nadránom úmyselne podpálili v Košiciach požičaný mercedes. „Je toto normálna krajina? S nikým nemám nijaký spor, nepatrím k mafii, nemám žiadne spory. Bol som desať rokov nezamestnaný,“ reagoval následne pre portál Čas.sk Lukáč. Neskôr pre týždenník Plus sedem dní uviedol, že mafiánov si váži, ako aj oni jeho. Lukáč teraz tvrdí, že išlo o žart a iróniu a prekvapuje ho, že na jeho slová reaguje celé politické spektrum.