V KDH uvažujú o Hrušovskom ako o možno kandidátovi na prezidenta

TASR | 09.04.2012 11:55
Pavol Hrušovský Foto:
Pavol Hrušovský
Bývalý šéf parlamentu Pavol Hrušovský z kDH sa údajne spomína ako možný kandidát na prezidenta. Hlavu štátu si bude Slovensko voliť v roku 2014.

Kresťanskí demokrati o voľbách diskutujú a spomínajú sa aj mená. „Je prirodzené, že po parlamentných voľbách a po ustanovujúcej schôdzi sa zaoberáme celým volebným obdobím, teda aj budúcimi voľbami. Tak prezidentskými, ako aj voľbami do VÚC a miest a obcí,“ povedal podpredseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan.

Potvrdil zároveň, že strana diskutuje aj o menách, ktoré by v spomínaných voľbách mohli figurovať, no nekonkretizoval ich. Zatiaľ nie je ale rozhodnuté, či KDH nasadí do boja o prezidentské kreslo svojho vlastného kandidáta. Ak by sa pre tento krok rozhodlo, malo by záujem o podporu politických partnerov.

O post najvyššieho ústavného činiteľa by sa mohol uchádzať bývalý politik a historicky prvý predseda KDH Ján Čarnogurský. Nedávno potvrdil, že zvažuje kandidatúru na prezidenta.

Rozhodnutie oznámi do konca tohto roka. Už teraz však vie, že chce byť občianskym kandidátom, teda bude musieť vyzbierať potrebné podpisy od občanov. Podpore zo strany politických subjektov sa však nebráni.