Boju proti organizovanému zločinu šéfuje Lučanský

odu | 14.06.2012 20:06
Jaroslav Spišiak Foto:
Lučanského, ktorý šéfoval Úradu boja proti organizovanej kriminalite odvolal bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak(na snímke)
Po výmenách vo vedení policajného prezídia dochádza k zmenám na ďalších postoch v zbore. Do elitného policajného úradu na boj s organizovaným zločinom sa začínajú vracať kriminalisti, ktorí odišli z Policajného zboru po nástupe policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka.

Od piatka šéfuje Úradu boja proti organizovanej kriminalite Milan Lučanský. Ten pre Pravdu potvrdil, že je poverený vedením úradu. „Nastupujem na post zástupcu riaditeľa UBOK-u pre operatívu a zároveň budem do konca roka poverený jeho vedením, kým prejde reorganizácia,“ povedal Lučanský. Lučanského, ktorý šéfoval Úradu boja proti organizovanej kriminalite Stred, a s ním všetkých riadiacich pracovníkov tohto útvaru, odvolal krátko po svojom nástupe Spišiak. Odísť museli aj ďalší tridsiati vyšetrovatelia s dlhoročnými skúsenosťami v objasňovaní kriminality organizovaného zločinu s vynikajúcimi výsledkami. Vedenie polície im oznámilo, nech si hľadajú iné miesta. Podľa Lučanského sa teraz vrátia.

Lučanský nahradí Petra Krajíčka. Toho na čelo úradu dosadil v roku 2010 Spišiak, po tom, čo spolu štyri roky pracovali pre veľkú rafinérsku spoločnosť. Spišiak voči Krajíčkovi nevyvodil žiadne dôsledky, keď sa prevalilo, že má finančnú väzbu s osobou spájanou s podsvetím. Krajíček pred pár rokmi požičal milión korún podnikateľovi obvinenému v kauze pozemkovej mafie.