Mladík s pištoľou v ruke ukradol vo Zvolene taxikárovi auto

TASR | 02.08.2012 15:05
Taxi Foto: ,
Ilustračné foto.
Iba 18-ročný mladík zo zbraňou v ruke sa vo Zvolene zmocnil taxíka. Policajti ho však onedlho vypátrali v Banskej Bystrici. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, udalosť sa stala krátko po polnoci.

Mladík po tom, ako nastúpil do vozidla taxislužby, ktorý si stopol vo Zvolene na Lučeneckej ceste, povedal aby ho odviezol na sídlisko Zvolen – Západ.

Keď prechádzali Hronskou ulicou, požiadal vodiča aby mu zastal. Keď taxikár zastavil, namieril na neho zbraň, plynovú pištoľ. Následne mu prikázal vystúpiť z vozidla, podal mu putá a prikázal, aby sa spútal. Potom mu prikázal otvoriť batožinový priestor a ľahnúť si doň. Keď mu vodič povedal, že sa tam nezmestí, povedal mu, aby odišiel. Keď vodič nechcel odísť, mladík vystrelil jedenkrát z pištole do vzduchu, nastúpil do vozidla a odišiel preč.

Taxikár mal vo vozidle mobilný telefón a peňaženku s finančnou hotovosťou. Spútaný prišiel k najbližšiemu penziónu, odkiaľ lúpež oznámil polícii. Po vozidle bolo okamžite vyhlásené pátranie a do hodiny policajti mladého muža na ukradnutom aute zadržali v Banskej Bystrici.

Prípad je v štádiu vyšetrovania. Za ozbrojenú lúpež hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.