Do auta, v ktorom zhoreli traja ľudia, narazila Rezešova sestra

Pravda.sk, TASR | 21.08.2012 10:20, aktualizované: 
nehoda, Maďarsko, Rezešová Foto:
Zhorený vrak Fiatu Punto, do ktorého vrazilo slovenské BMW.
Traja ľudia zhoreli v osobnom aute značky Fiat Punto, do ktorého v utorok nadránom na maďarskej diaľnici M3 narazilo BMW so ženou za volantom a slovenským evidenčným číslom. Podľa tvrdení košického regionálneho denníka Korzár ide o Evu Varholíkovú-Rezešovú, sestru podnikateľa Júliusa Rezeša. Podľa maďarskej polície nebola triezva.

Pri nehode sa štvrtý cestujúci fiata zranil ťažko a ľahšie zranenie utrpela aj vodička BMW. Tej podľa Korzáru hrozí 2 až 8 ročné väzenie.

Hovorkyňa veliteľstva polície Peštianskej župy Andrea Beluzsárová-Beliczová uviedla, že vodička bola občiankou SR. Polícia ju začala stíhať z podozrenia trestného činu spôsobenia dopravnej nehody s následkom smrti. Po vypočutí bude zrejme zadržaná.

Podľa predbežných výsledkov vyšetrovania vodička BMW na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli; jednému zo štyroch pasažierov sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, utrpel však popáleniny druhého stupňa. Telá obetí nehody vyslobodili z vraku požiarnici po uhasení požiaru.

Na východnej diaľnici M3 smerom do maďarského hlavného mesto sa vytvorila obrovská zápcha, rad čakajúcich vozidiel dosiahol predpoludním 20 kilometrov.