Policajti objasnili sériu bankových lúpeží v Bratislave

SITA | 28.08.2012 15:45
Policajti objasnili sériu bankových lúpeží v hlavnom meste. Z lúpeže formou spolupáchateľstva sú obvinení traja Bratislavčania 35-ročný Ján M., o dva roky starší Branislav S. a 38-ročný Viliam G. Podľa polície má trojlístok na svedomí tri prepady.

Prvá lúpež sa odohrala 28. mája na Tomášikovej ulici. K banke prišli na Renaulte Fluence označenom ako taxi. Ako informoval bratislavský policajný hovorca František Peczár, Ján vošiel do banky a pod hrozbou zbrane si odniesol viac ako 5 000 eur. Dvaja komplici ho čakali v aute a po prepade sa presunuli do hypermarketu v Lamači, kde si rozdelili peniaze.

Ďalšie dva prepady sa stali v banke na Čavojského ulici jedna 27. júna a druhá 7. augusta. Aj v týchto prípadoch išiel do banky lúpiť Ján M. V júnovom prípade prišli k banke na Audi A4, Ján potom odišiel na vopred dohodnuté miesto v blízkosti Líščieho údolia, kde ho čakali. Vtedy odišli s viac ako štyrmi tisíckami.

Pri augustovom prepade prišli do banky na Octavii, ulúpili viac ako šesťtisíc. Všetky peniaze si podelili. Obvineným mužom po preukázaní viny hrozí trest na sedem až dvanásť rokov.