Mikloš sa možno vzdá mandátu, má lukratívnu ponuku zo zahraničia

SITA | 12.03.2012 10:07
Mikloš, Dzurinda, Feldeková Foto:
Podpredseda SDKÚ Ivan Mikloš (vľavo) so spisovateľkou Oľgou Feldekovou a šéfom strany Mikulášom Dzurindom v centrále strany počas volebnej noci.
Podpredseda SDKÚ a minister financií Ivan Mikloš má lukratívnu pracovnú ponuku zo zahraničia. Uvažuje preto, že sa vzdá poslaneckého mandátu. Potvrdili to dva od seba nezávislé zdroje. Mikloš už v nedeľu dostal otázku, či sa poslaneckého mandátu nevzdá.

„Všetko má svoj čas a všetko sa dozviete,“ odpovedal. Ak by sa Mikloš poslaneckého mandátu vzdal, do parlamentu by sa dostal minister školstva Eugen Jurzyca.

Mikloš bol v sobotňajších voľbách opätovne zvolený za poslanca NR SR. Získal druhý najvyšší počet preferenčných hlasov z kandidátov SDKÚ. V počte krúžkov preskočil predsedu strany Mikuláša Dzurindu. Predbehla ho však ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

V pondelok po­poludní sa výsledkom SDKÚ v parlamentných voľbách bude zaoberať prezídium strany. Viacerí jeho členovia očakávajú, že Dzurinda na rokovaní oznámi, že sa už nebude uchádzať o predsednícku funkciu v strane. Kandidatúru na post predsedu ešte v nedeľu potvrdila Žitňanská.