Rezešová ostáva vo vyšetrovacej väzbe, rozhodol súd v Budapešti

TASR | 28.08.2012 13:59
Eva Varholíková-Rezešová Foto:
Eva Varholíková-Rezešová, dcéra zosnulého košického veľkopodnikateľa Alexandra Rezeša na súdnom pojednávaní v Budapešti 23. augusta.
Občianka SR Eva Varholíková - Rezešová, ktorá čelí podozreniu zo spôsobenia nehody s bilanciou štyroch obetí, zostáva vo vyšetrovacej väzbe, rozhodol dnes v Budapešti na druhostupňový súd.

Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI hovorkyňa tribunálu Katalin Kendeová uviedla, že odvolací súd pri verdikte v prípade vodičky, ktorá minulý utorok so svojím autom narazila na diaľnici M3 do iného osobného auta, potvrdil rozhodnutie vyšetrovacieho sudcu na prvom stupni. Podľa neho hrozí útek a schovávanie sa podozrivej.

Súd okolia Budína rozhodol minulý štvrtok o vzatí podozrivej do vyšetrovacej väzby. Expertíza zatiaľ potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu. Varholíková na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli; jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, tá ťažkým zraneniam vo štvrtok podľahla v budapeštianskej nemocnici.