Chuck Norris dostal prvé K.O. Na Slovensku

SITA | 22.09.2012 16:15
Devínska Nová Ves Foto:
Cyklomost sa po Chuckovi Norrisovi volať nebude.
Viaceré svetové médiá a množstvo zahraničných portálov zaznamenali rozhodnutie bratislavských úradov odmietnuť návrh pomenovať novootvorený most do Rakúska po americkom akčnom hrdinovi Chuckovi Norrisovi.

Priebežné výsledky ankety zaujali svetové médiá ešte v zime, keď návrh od začiatku hlasovaniu jednoznačne dominoval. Nakoniec však neuspel a most dostal meno Cyklomost slobody, s čím súhlasila aj rakúska strana, ktorá najobľúbenejší návrh z ankety od začiatku odmietala.

Agentúra Reuters v článku venujúcom sa mostu píše o prehre Chucka Norrisa s Bratislavou a pripomína, že americký herec sa na Slovensku stal populárnym terčom vtipov pre jeho „mačo silu a nepremožiteľnosť“.

Článok od Reuters sa stal populárnym aj na portáli denníka Guardian. Podľa neho dostal most Chucka Norrisa od slovenských úradov K.O. Diskutujúci na portáli Guardianu vyjadrujú sklamanie z rozhodnutia Bratislavy, pričom ju varujú pred Norrisovou pomstou. Nechýbali ani ďalšie vtipné diskusné príspevky ako napríklad „Ešte nikomu sa cez Chucka Norrisa nepodarilo prejsť a prežiť“ či „Keď Chuck Norris bicykluje na západ, čas sa zrýchľuje“.

Portál ruskej štátnej televízie RT zase v článku s titulkom Slovensko uprednostnilo históriu pred láskou k Chuckovi Norrisovi píše, že herec síce je na Slovensku „skutočným hrdinom“, no zastavili ho tamojšie úrady.