Starostu Ozdína zasiahol blesk. Je v poriadku

Štefan Rimaj | 17.07.2012 14:30
Vývlek, starosta Foto:
Starosta Vývlek pri elektroriozvodni, kde nahadzoval počas búrky istič. Ukazuje aj na miesto, kde po zásahu bleskom spadol na zem.
Starosta malej obce Ozdín v okrese Poltár Dušan Vývlek môže povedať, že sa pred niekoľkými dňami druhýkrát narodil. Počas búrky ho zasiahol blesk. Šesťdesiaťdvaročný prvý muž obce mal pritom veľké šťastie a vyviazol bez újmy na zdraví. Po ošetrení v nemocnice sa vrátil do práce.

„Počas búrky nám vypadla v dome žiarovka a vyhodilo istič v elektrorozvodni vonku na dome. Istič som chcel nahodiť, preto som vyšiel von. Práve vtedy udrel silný blesk. Pravdepodobne do blízkosti transformátora len niekoľko desiatok metrov od nášho domu. Pocítil som už len nejakú silu, ktorá ma hodila o zem. Potom som na chvíľu stratil vedomie,“ opisuje dramatické chvíle Vývlek.

Starostu našla ležať na zemi manželka. Po niekoľkých sekundách sa prebral a zišiel s ňou do domu. „Cítil som nepríjemnú bolesť v žalúdku a bolela ma hlava,“ zdôrazňuje. Lekárske ošetrenie v nemocnice našťastie nepreukázalo žiadne vážnejšie poranenie. Lekár mu len povedal, že mal veľké šťastie, že zásah blesku pre neho neskončil horšie.

Vývlekovi ešte niekoľko dní hučalo v hlave, no zvládol to aj bez práceneschopnosti. Už najbližší pracovný deň po zásahu bleskom bol v úrade a pracoval. „Teraz je už všetko v poriadku, bolesti brucha i hlavy pominuli. Po nepríjemnej udalosti som si však uvedomil malosť človeka. Že niekedy stačí okamih a všetko sa v živote človeka môže zmeniť,“ dodal starosta obce s vyše 360 obyvateľmi.