Počet obetí metanolu stúpol na 24, v Poľsku zadržali Slovenku

SITA | 22.09.2012 14:39
Už 24. obeť si vyžiadala otrava metylalkoholom v Českej republike. Úmrtie na otravu pančovaným alkoholom zaznamenali v piatok večer v nemocnici v meste Havířov.

Obeťou je 57-ročná žena prijatá začiatkom septembra v kritickom stave a so zlyhávajúcimi základnými životnými funkciami. Podľa predstaviteľov havířovskej nemocnice bolo priamou príčinou jej smrti krvácanie do mozgu.

V súvislosti s epidémiou jedovatého alkoholu zadržali v Poľsku Slovenku, ktorá na trhu predávala fľaše s alkoholom pôvodom z Českej republiky. Vláda vo Varšave pritom začiatkom týždňa zakázala predaj českého alkoholu. Slovenka predávala neokolkované fľaše, prítomnosť metylalkoholu v nich je predmetom vyšetrovania, informujú tamojšie médiá.

Obvinených v metylalkoholovej kauze je 39 ľudí, pričom v českých nemocniciach zostáva hospitalizovaných 37 otrávených osôb. Policajti spoločne s hasičmi a colníkmi stále pokračujú v kontrolách zákazu predaja a vývozu alkoholických nápojov s obsahom alkoholu vyšším ako 20 percent, ktoré je v krajine zakázaný predávať od minulého piatka.