VIDEO: Brazílsky cyklista zachytil svoju jazdu i nájazd extrémistov

Pravda.sk | 22.06.2015 07:39, aktualizované: 
extrémisti, Bratislavský hrad Foto:
Brazílčan Bernardo Cruz pri natáčaní svojej jazdy na cyklistických pretekoch zachytil, ako extrémisti vtrhli na spodnú časť trate. Útok na divákov je už mimo kamerový záznam.
Brazílsky cyklista Bernardo Cruz a svojom Facebookovon profile zverejnil video z jazdy, ktorú útočníci prerušili, zničili spodnú časť trate a zaútočili na divákov.

Na svoju kameru pripevnenú na prilbe natočil nielen svoju jazdu, ale aj maskovaných chuligánov, ktorí mu bežali oproti nemu. Už mimo záberov rozbili kamery a časomer organizátorov a zaútočili na divákov.

“Toto je moja jazda v Bratislave! Na záverečných metroch vtrhli na trať náckovia a všetko ničili,” napísal Cruz na sociálnej sieti. Napriek tejto negatívnej skúsenosti na Slovensko nezanevrel, označil Bratislavu za úžasné mesto a chce sa na Slovensko vrátiť. „Dúfam, že o rok sa týchto pretekov budem môcť zúčastniť zase,“ dodal.

K incidentu došlo v sobotu po skončení demonštrácie proti utečencom a islamizácii, na ktorej sa zúčastnilo asi 5-tisíc ľudí. Časť extrémistov sa odtrhla a vybrala sa smerom na Bratislavský hrad.

Tam zaútočili na divákov cyklistických pretekov, polícia však včas zasiahla. Pri tomto incidente zadržala 25 ľudí. Naštartovaní radikáli sa pustili aj do rozbíjania policajných áut a hádzali na policajtov dlažobné kocky.

Radikáli okrem útoku na cyklopretekoch tiež hádzali kamene do saudskoarabskej rodiny a hlavnú stanicu zadymili svetlicami. Medzi pochodujúcimi bolo veľa slovenských i českých futbalových fanúšikov. Zo 140 zadržaných bolo podľa polície 60 Čechov.

Polícia zatkal asi dvadsať radikálov, ktorí...
Extrémisti sa po skončení demonštrácie dostali...
+21Demonštranti sa do potýčok s políciou dostali...