Pellegrini: Nediskutujeme o tom, že by Robert Fico nebol premiérom

SITA | 12.01.2016 12:19
Peter Pellegrini Foto: ,
Predseda NR SR Peter Pellegrini.
Predseda Smeru a premiér Robert Fico je podľa predsedu parlamentu Petra Pellegriniho aktuálne v top kondícii. „Dohady o tom, že by v prípade, ak by dostal poverenie na zostavenie kabinetu, a nebol premiérom budúcej vlády, považujem momentálne za absolútne neaktuálne a o takýchto veciach ani nediskutujeme,“ povedal v rozhovore Pellegrini.

Fico už v minulosti niekoľkokrát naznačil, že post predsedu strany a premiéra sa nemusí vždy prekrývať.

Ciele Smeru v nadchádzajúcich marcových parlamentných voľbách sú podľa Pellegriniho samozrejmé a legitímne, a to je získať vo voľbách čo najlepší výsledok a uchádzať sa o poverenie zostavovať vládu.

„Smer je určite pripravený byť súčasťou vládnej koalície. Vieme si predstaviť, že by sme vládli s nejakou zodpovednou koaličnou stranou, ktorá takisto bude garantovať aj stabilitu poslaneckého klubu,“ vysvetlil predseda parlamentu.

Pellegrini si myslí, že aj roky 2016 až 2020 môžu byť náročné a Slovensko možno bude čeliť rôznym vážnym problémom a prijímaniu zásadných rozhodnutí.

„Preto je dôležité, aby Slovensko po voľbách v roku 2016 malo stabilnú vládnu koalíciu. Osobne si myslím, že aj Smer bude preferovať stabilnú vládnu koalíciu s niektorou so štandardných strán, ktoré sú v parlamente. Určite nebudeme chcieť hazardovať a nechať krajinu v rukách kvázi politických strán, ktoré nemajú skúsenosť a často ani schopnosť riadiť krajinu,“ uzavrel predseda národnej rady.