Lavína zasypala vo francúzskych Alpách školákov, traja mŕtvi

SITA | 13.01.2016 19:52
Lavína zasiahla v stredu vo francúzskych Alpách skupinu najmenej desiatich školákov a osobu, ktorá ich sprevádzala. Pri tragédii zomreli najmenej traja školáci a ďalší štyria sú nezvestní. Informuje o tom francúzska polícia s tým, že najmenej štyria ľudia sa zranili.

Televízna stanica BFM TV uviedla, že po nezvestných školákoch intenzívne pátrajú záchranárske tímy so psami a vrtuľníkmi.

Záchranárom sa podarilo nájsť štyri deti, ktoré utrpeli zástavu srdca. Učiteľ je v bezvedomí. Skupina približne 10 študentov sa lyžovala v známom lyžiarskom stredisku Les Deux Alpes juhovýchodne od mesta Grenoble na zjazdovke, ktorá bola v tom čase pre verejnosť uzatvorená, napísala spravodajská stanica BBC.

Rozhlasová stanica France Bleu radio citovala vyhlásenia svedkov, podľa ktorých lavínu zrejme spustila skupina, ktorá sa tam lyžovala.

Podľa zistení agentúry DPA je jednou z obetí 14-ročný študent a ďalší traja sa ťažko zranili. Skupina pravdepodobne pochádzala z mesta Lyon.

Zjazdovka Bellecombe s čiernym, najnáročnejším označením leží na severnej, prevažne zľadovatenej strane francúzskych Álp.