Sneženie spôsobilo košickej MHD iba menšie problémy

SITA | 15.01.2016 12:44
Nočné sneženie skomplikovalo dopravnú situáciu v Košiciach a menšie problémy mali aj spoje mestskej hromadnej dopravy. Ako informovala hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová, ťažký a mokrý sneh spôsobil problémy na rýchlodráhe do spoločnosti U. S. Steel Košice, kde ráno okolo piatej došlo k poškodeniu trolejového vedenia a zberača elektriny (pantografu) električky.

„Električková doprava na tomto úseku bola zastavená, namiesto tejto trakcie dopravný podnik vypravil desať autobusov. Plná premávka na rýchlodráhe bola obnovená po deviatej,“ uviedla Karaffová. Doložila, že v skorých ranných hodinách došlo ku krátkodobému uviaznutiu autobusov na niektorých zastávkach v kopcovitom teréne (Cassovar, Sofijská).

V spolupráci s pracovníkmi firmy KOSIT, ktorí zabezpečujú zimnú údržbu komunikácií, v krátkom čase problémy odstránili. V MHD nezaznamenali žiadnu dopravnú nehodu, ani škodovú udalosť. Meškania sa pohybovali najviac do 15 minút.

Karaffová uviedla, že v súčasnosti je situácia v MHD už ustálená a vozidlá premávajú podľa cestovných poriadkov s maximálnym meškaním do päť minút . „V teréne máme pracovníkov, ktorí priebežne vykonávajú údržbu výhybiek a nástupných ostrovčekov. Pomocou mechanizmov odmetáme sneh z električkových zastávok, nástupištia následne dočisťujeme a posýpame,“ povedala Karaffová.