Cesty sú zjazdné

SITA | 17.01.2016 09:07
Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, s výnimkou úseku rýchlostnej cesty R3 Trstená-Tvrdošín, kde je povrch vozovky pokrytý kašovitým snehom do 1cm, informuje Slovenská správa ciest .

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Na cestách vo vyšších polohách stredného Slovenska je povrch vozoviek pokrytý utlačeným alebo kašovitým snehom v hrúbke 1–2cm. Zľadovatený sneh do 2cm sa vyskytuje na cestách III. triedy v obvode Bytča.

Povrch vozoviek na horských priechodoch je suchý až vlhký, okrem HP Vrchslatina, Cukmantel, Dobšiná, Huty, Chorepa, Donovaly, Besník, Makov, Javorník, Podspády, ktorých povrch vozovky je pokrytý kašovitým alebo utlačeným snehom do 1–2 cm, na HP Herlianske Sedlo do 5cm.

Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách tvoriť poľadovica. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo.