Pre poškodené vedenie v Žiline meškajú vlaky 100 minút

SITA | 18.01.2016 09:48
Pre poškodené trakčné vedenie v úseku Žilina - Varín jazdia vlaky cez železničnú stanicu Žilina Teplička. Vlaky majú meškanie približne 100 minút. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

V pondelok približne o 1:00 hodine sa v zmienenom úseku zamotal prechádzajúci nákladný vlak do spadnutého trakčného vedenia na prvej traťovej koľaji. Trakčné vedenie je strhnuté v úseku zhruba 300 metrov na oboch traťových koľajach. Poškodené trakčné vedenie spôsobilo, že aj niektoré koľaje v Žiline sú bez elektrického prúdu, čo má vplyv na organizáciu dopravy v stanici a môže spôsobiť ďalšie zdržanie vlakov.

„ŽSR nasadili všetky sily a prostriedky, elektrodispečeri okamžite po nahlásení udalosti prišli na miesto a trakčné vedenie sa snažia čo najskôr opraviť. Predpokladáme, že v priebehu dňa by sa mohlo podariť dať do prevádzky jednu traťovú koľaj. Práce komplikujú extrémne mrazy v uvedenom úseku," informovala Pavliková s tým, že všetkých dopravcov o výluke informovali.

Príčiny poškodenia trakčného vedenia sú predmetom vyšetrovania.