Cesty sú zjazdné, na Liptove je poľadovica

SITA | 22.01.2016 09:04
Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, miestami mokrý.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek na väčšine územia Slovenska je suchý až mokrý, okrem severu stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek pokrytý kašovitým až utlačeným snehom v hrúbke jeden až päť centimetrov. Miestami zľadovatený sneh v hrúbke do jedného centimetra sa vyskytuje na ceste II/526 a na cestách III. triedy v oblasti Kokavy nad Rimavicou a Nové Mesto nad Váhom.

Povrch vozoviek na horských priechodoch (HP) je prevažne pokrytý kašovitým až utlačeným snehom v hrúbke jeden až dva centimetre, okrem HP Šturec, Príslop, Ďurďošík Dargov, Biela Hora, Kremnické Bane, Besník, Vernár, Dobšiná, Pezinská Baba, Skýcov a Vyšehrad , ktorých povrch vozovky je vlhký až mokrý. Na HP Soroška, Branisko, Havran, Klenov, Šútovce a Homôlka je povrch vozovky suchý, na HP Zbojská, Chorepa sa na vozovke nachádza miestami zľadovatený sneh v hrúbke jeden až dva centimetre.

Poľadovica je na cestách na Liptove, a to na ceste I/18 Liptovský Michal – Hybe, na ceste I/72 Čertovica – Kráľová Lehota a na ceste II/584 Brnice – Pavčina Lehota. Cesta II/584 Srdiečko je zjazdná len so snehovými reťazami pre všetku dopravu. V okolí Tatranskej Štrby sa na cestách III. triedy tvoria snehové jazyky. Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách tvoriť poľadovica. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo.