V Košickom kraji je zatvorená jedna stredná škola

SITA | 26.01.2016 14:20
V Košickom kraji je v utorok pre štrajk učiteľov zatvorená jedna škola v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK) z celkového počtu 63. Ako informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková, ide o Strednú zdravotnícku školu v Michalovciach, v ktorej sa do štrajku zapojilo 46 učiteľov.

V KSK sa v utorok do štrajku zapojilo 211 učiteľov. „V ostatných školách sa vyučuje. V tých, kde sa niektorí pedagógovia zapojili do štrajku, sú hodiny suplované, prípadne je vyučovanie skrátené. Prioritne je zabezpečené vyučovanie v maturitných triedach,“ uviedla Bobríková. Na 63 stredných školách, ktorých zriaďovateľom je KSK, pôsobí 2 526 pedagógov.

Ako informovala hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová, v utorok štrajkuje 126 učiteľov na piatich školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Neučí sa v jedinej základnej škole na Krosnianskej ulici 4, v prevádzke je len školská jedáleň.

V základnej škole Jenisejská 22 je obmedzená prevádzka, pričom sa učili len žiaci prvých a druhých ročníkov. Obmedzená je aj prevádzka v základnej škole Krosnianska 2 a vyučovanie je zabezpečené pre ročníky 1 až 4. Na ďalších dvoch školách, ZŠ Abovská a ZŠ Bruselská, je normálna prevádzka, pričom sa do štrajku zapojili celkom traja učitelia. V pondelok sa do štrajku zapojilo osem škôl a vyše 150 učiteľov.