V bratislavskom zastupiteľstve vznikol nový Otvorený klub

SITA | 26.01.2016 15:53
V bratislavskom mestskom zastupiteľstve vznikol nový klub s názvom Otvorený klub. Tvoria ho ôsmi poslanci, predsedom klubu je Juraj Káčer a podpredsedom Branislav Kaliský. Klub ďalej tvorí námestník primátora Milan Černý a poslanci Pavol Bulla, Izabela Jégh, starostka Čunova Gabriela Ferenčáková, Zdenka Zaťovičová a starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor

Prioritami nového mestského poslaneckého Otvoreného klubu je vytvorenie nového územného plánu hlavného mesta i podpora aktivít, ktoré by viedli k zvyšovaniu atraktivity a kvality života obyvateľov Bratislavy.

Poslanci chcú tiež presadiť opatrenia a nástroje na zlepšenie dopravnej situácie, ku ktorým patrí napríklad zatraktívnenie a zlepšenie služieb mestskej hromadnej dopravy či zavedenie rezidentského parkovania.

“Otvorený klub združuje mestských poslancov, ktorí sú pripravení iniciovať odborné diskusie kľúčové pre rozvoj Bratislavy ako modernej európskej metropoly. Naším cieľom je byť odborným partnerom do diskusie pre všetkých ľudí, ktorým skutočne záleží na rozvoji Bratislavy,“ uviedol predseda Otvoreného klubu Káčer.

Otvorený klubu vznikol spojením klubu Praví poslanci s nezaradenými poslancami.

V bratislavskom mestskom parlamente ešte pôsobí Bratislavský klub vedený Jánom Budajom, Pravicový klub s predsedom Jozefom Uhlerom, Klub pre Bratislavu pod vedením Martina Borguľu, Poslanecký klub strany Most-Híd s predsedom Rastislavom Žitným a klub Bratislava Inak na čele s Katarínou Augustinič.